در ابتدای سال ۲۰۲۳، یک مورد پزشکی نادر در استرالیا رخ داد که در آن پزشکان موفق به خارج کردن یک انگل (کرم) زنده و متحرک به طول هشت سانتیمتر از مغز یک زن شدند. به نظر میرسد که این انگل از یک مار موکارفه به او منتقل شده بود.
به گزارش سایت 1news، یک زن ۶۴ ساله از جنوب شرق نیو ساوت ولز (NSW) پس از سه هفته از اسهال و درد شکمی رنج برد. سپس با سرفهی خشک، تب و تعرق شبانه مواجه شد. در ادامه این زن ۶۴ ساله به افسردگی و فراموشی دچار شد. پس از انجام اسکن MRI توسط یک جراح نوروسرجری در بیمارستان کانبرا در سال ۲۰۲۲، یک ناهنجاری در لوب جلویی راست مغز وی تشخیص دادند.
هنگامی که پزشکان جراحی مغزی را انجام دادند، یک انگل یا کرم زنده به طول ۸ سانتیمتر به نام “Ophidascaris robertsi” که یک نوع کرم گرد است، از مغز زن خارج نمودند. دانشمندان معتقدند که این انگل به احتمال اولین بار در انسان کشف شده است.
منشأ و مسیر انتقال این کرم زنده (انگل) به انسان
این نوع انگلها به مارهای موکارفه شایع هستند و معمولاً در مری و معده این حیوانات زندگی میکنند. تخمهای انگل از طریق مدفوع آنها منتشر میشوند. پژوهشگران فرض میکنند که این زن زمانی به عفونت دچار شد که گیاهی به نام “Warrigal greens” را که در کنار یک دریاچه نزدیک به خانهاش پیدا نموده، جمعآوری و آن را پخته است. احتمالاً این گیاهان با انگلی که از یک مار موکارفه به وجود آمده بود، آلوده شده بودند.
اهمیت شستشوی دقیق مواد غذایی جمعآوریشده از محیط: این کشف نشان میدهد که شستشوی دقیق مواد غذایی جمعآوریشده از محیط و خطرات انتقال بیماریها و عفونتها از حیوانات به انسانها چقدر مهم است.
وضعیت کنونی زن بعد از جراحی و بیرون ساختن کرم زنده از مغزش
این زن مدتهاست از بیمارستان مرخص شده و در جامعه زندگی میکند، در حالی که متخصصان بیماریهای عفونی و مغز ادامهی نظارت بر وضعیتش را دارند.
این نتایج در مجله “Emerging Infectious Diseases” منتشر خواهند شد.