شهروندان کابل در واکنش به نصب هزاران دوربین امنیتی در شهر کابل میگویند که نصب دوربینهای مداربسته در مکانهای عمومی و حتی خصوصی میتواند به نقض حریم خصوصی افراد منتهی شود. از نظر آنها این موضوع میتواند مشکلات حقوق بشری را ایجاد کند.
واکنش یک زن معترض در مورد دوربینهای مداربسته
یکتین از زنان معترض که نمیخواهد از وی نام برده شود میگوید که این میتواند زنگی خطری برای نظامیان حکومت سابق و زنان معترض باشد. «اگر از اطلاعات جمعآوری شده توسط دوربینهای مداربسته سوءاستفاده شود، میتواند آسیب رساند. در اکثر مواقع، نصب دوربینهای مداربسته توسط یک گروه حاکم میتواند به آنها امکان کنترل بیشتری بر جامعه را بدهد و از نظرات و فعالیتهای مردم نظارت کند.»
واکنش سازمان عفو بین الملل در مورد نصب دوربینهای مداربسته
«اجرای چنین معماری گسترده ای از نظارت جمعی تحت عنوان «امنیت ملی» برای ادامه سیاست های ظالمانه که حقوق اساسی مردم در افغانستان ، به ویژه زنان در مکان های عمومی را نقض می کند».
پس از بقدرت رسیدن طالبان، تعدادی زیادی از نظامیان سابق، کارمندان محلی دفاتر بین المللی و تعدادی هم زیر نام همکاران مقاومتی ها کشته و ناپدید شده اند. بنابرین، مردم پیش بین هستند که این عمل کنترل بیشتری در جامعه برای دولت خودخوانده طالبان میدهد.
براساس گزارشات به نشر رسیده از طرف وزارت داخله طالبان، حدود ۶۲ هزار دوربین در شهر کابل توسط به همکاری یک شرکت چینی نصب گردیده اند. قابل یادآوریست که اکثراً دوربینها به منظور افزایش امنیت عمومی و با رعایت حقوق بشری نصب میشوند و مفید واقع باشند. اما اگر از آنها به عنوان ابزار برای کنترل جامعه و نقض حریم خصوصی افراد استفاده شوند، این میتواند مشکلاتی ایجاد کند.
تجارتهای کوچک در افغانستان و نقش آن بالای زندگی زنان
Photo: Elastic Compute Farm/Pixabay