با گذشتن یک هفته از کشته شدن یک یوتیوبر در کابل، معلومات تازه در مورد اینکه حورا سادات توسط یک فرمانده طالبان قتل رسیده است، در رسانه ای اجتماعی دست بدست میشود.
خبر اول در مورد قتل حورا سادات چگونه بنشر رسید؟
روز دوشنبه گذشته خبر مرگش را دوستان او به نشر سپردند. یکی از همکاران وی نیز برای تایید این خبر به خانه حورا سادات رفته و با برادرش بدون نشان دادن چهره صحبت کرد.
گزارشات تازه چی میگویند؟
گزارشها حاکی از آنست که حورا سادات توسط دو دوستش به طور عمدی مسموم و به قتل رسیده است. بانو سادات یکی از یوتیوبران مشهور و موفق کشور بود. مرگ نابهنگام وی را برادرش تایید کرده است.
معلومات بیشتر در مورد این قتل
در آخر هفته معلومات تازه بدست خبرنگاران رسید که از دست داشتن یک فرمانده طالب در قتل حورا سادات خبر میدهد. در مورد این خبر تکان دهنده تابه نه طالبان واکنشی نشان داده اند و نه هم خانواده این یوتیوبر جوان معلوماتی ارائه کرده اند. پس این معلومات قتلش را کی پخش کرده است؟ نصرت اله پارسا مقیم فرانسه در این مورد معلوماتی را بدون اشاره به منبه به نشر سپرده است: « حورا سادات، توسط قاری بلال که عضو استخبارات طالبان است، ابتدا مورد تجاوز قرار گرفته و پس از آن در حضور دو نفر از دوستان حورا سادات، او را به شهادت رسانده است. گفته می شود که قضیه خواستگاری و رد کردن حورا در میان بوده و کسانی را که طالبان به اتهام قتل بازداشت کرده اند، شاهدان قضیه هستند. خطر کشتن این دو نفر بسیار بالاست.»
به همین ترتیب، شکیب مصدق یکتن از آواز خوانان جوان مقیم جرمنی با نشر تصویر خودش از ستاره افغان مطلبی را
نیز به ظن اینکه این یوتیوبر به قتل رسیده است به نشر سپرده است.
شب قبل مرگش برایم پیام داد و نوشت کارم دارد، صبح اش زنگ زدم جواب نداد، یک روز بعد خبر کشته شدن اش نشر شد باور نکردم زنگ زدم جواب نداد روز بعد از رسانه ها خبر کشته شدن اش تایید شد باور نکردم. من نمیدانم چی کنم ؟ نمیخواهم خانواده مظلوم اش با دادخواهی ما با خطر مواجه شوند، در عین حال نمیتوانم سکوت کنم در حالی که حورا از زیر خاک فریاد میزند که مرا به جرم زن بودن کشتند.
یک ماه پیش وقتی با من صحبت میکرد گفت مرا طالبان به حوزه بردند چون در یکی از برنامه هایم با یک سرباز طالب جدل کرده بودم. گفتم نکن این وحشی ها خطرناک اند خود را به خطر نیندازد ، با خنده ی دخترانه گفت: مسولین حوزه مرا آزاد کردند و آن سرباز طالب را بخاطر من از وظیفه اخراج کردند، گفتم اعتماد نکن حتمن آن طالب مسئول به تو نظر دارد ورنه طالبان زن را آدم حساب نمیکنند که بخاطرش بخواهند کسی را از کار برکنار کنند. گفت: مسول حوزه گفته دلجمع باش تا من باشم کسی تو را آزار نمیدهد.
حورا را یکی از مسولین بلند رتبه طالبان میخواست تصاحب کند که نتوانست. برای همین او را کشتند تا در دنیای مجازی رسوا و افشا نشوند. بدتر از همه اینکه مسولین طالبان ادعا کردند که حورا در یک مهمانی که در آن مواد مخدر و نشه و خوشگذرانی بوده توسط مرگ موش به قتل رسیده. در این رابطه یک دختر و یک پسر که دوستانش بودند دستگیر شدند. جنازه اش را به خانواده اش دادند و گفتند اگر میخواهید آبروی تان نرود و جان تان در خطر نیفتد، دختر تان را دفن کنید و صدای تان را نکشید. ولی، متوجه نیستند که چقدر مسخره است که اول میگویند مهمانی که در آن نشه میکردند، همزمان مرگ موش هم بوده. مسخره تر اینکه دو جوان بیگناه که دوستان حورا بودند را متهم به قتل اش کردند.
مسلک خبرنگاری چی پیشنهاد میکند؟
با وجود نشر این همه گزارشات، تا به حال هیچ یک از اعضای خانواده و یا اقارب او حاضر نشده اند که این خبرها تایید و یا تکذیب کنند؟ حتی با نگفتن نام خود!
خاموشی خانواده، دفن مخفی و اقدام نکردن به معاینات طب عدلی همه مبهم و پیچیده و بدون جواب باقی مانده است. صفحه روایت نو، تما معلومات ارائه شده را نه تایید و نه تکذیب میکند. اما در جریان دو سال گذشته به دهها تن از بانوان و زنان جوان، در ولایات مختلف به شکل مرموز به قتل رسیده اند. این قتل را توسط هیچ ارگانی رسمی پیگیری نشده است.
قابل یادآوریست که تعدادی از زنان فعال در کابل و رسانه های اجتماعی، این سوال را مطرح و دست به اعتراض زدند.
قاتل حورا سادات کیست؟
منابع تصاویر و معلومات: عکس پروفایل خصوصی حورا، و تصاویر از صفحه رسمی فیس بک نصرت اله پارسا و شکیب مصدق