سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که تا پایان آوریل 2024، بیش از 7.6 میلیون مورد تب دنگی گزارش شده است که شامل 3.4 میلیون مورد تایید شده و بیش از 3000 مورد مرگ میباشد. این بیماری که عمدتاً از طریق گزش پشههای آلوده منتقل میشود، بیشترین افزایش را در منطقه آمریکای لاتین داشته و نگرانیهای جهانی درباره شیوع بیشتر آن را افزایش داده است.
براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، عواملی که با افزایش خطر اپیدمیهای تب دنگی مرتبط هستند شامل شروع زودهنگام و طولانیتر شدن فصلهای انتقال، تغییر در توزیع و افزایش تعداد ناقلین (Aedes aegypti و Aedes albopictus)، تغییرات آب و هوایی و پدیدههای دورهای آب و هوا، تغییرات در سروتیپهای ویروس، سیستمهای بهداشتی شکننده و جابجاییهای بزرگ جمعیتی هستند.
در حال حاضر، ۹۰ کشور در سال ۲۰۲۴ دارای انتقال فعال تب دنگی هستند. بیشترین موارد در منطقه آمریکای لاتین رخ داده است، اما بسیاری از کشورهای آسیای جنوب شرقی و اقیانوسیه نیز تحت تاثیر قرار گرفتهاند.
نظارت قوی و بلادرنگ بر تب دنگی ضروری است تا نگرانیها درباره موارد احتمالی کشف نشده و حرکتهای سفر ثبت نشده رفع شود. این عوامل میتوانند به انتشار ناشناخته بیماری کمک کرده و خطر بالقوه انتقال محلی در کشورهای غیر بومی را ایجاد کنند.
سازمان جهانی بهداشت یک سیستم نظارت جهانی تب دنگی با گزارشدهی ماهانه در تمام مناطق راهاندازی کرده است. این سیستم تاکنون ۱۰۳ کشور را شامل میشود. با توجه به مقیاس فعلی شیوع تب دنگی، خطر کلی در سطح جهانی همچنان بالا ارزیابی میشود. همچنان یک تهدید جهانی برای بهداشت عمومی محسوب میشود.
WHO توصیه نمی کند که بر اساس اطلاعات موجود، هیچ گونه محدودیت کلی سفر یا تجارت در کشورها اعمال شود.